Mainos
Mainos

Syrjäytyminen uhkaa 100 000 nuorta

Suurin syrjäytymisriski on ammatilliset opinnot keskeyttävillä. Järjestelmän ulkopuolella on nykyisin yli 40 000 nuorta suomalaista.

Lähes sadallatuhannella 17-24-vuotiaalla nuorella ei ole työ- tai koulutuspaikkaa. Niin sanottuja järjestelmästä pudonneita on siis yli kymmenesosa koko ikäryhmästä.

Sivistystoimen tarkastaja Erik Häggmanin selvityksen mukaan jopa 42 000 nuorta on koko palvelujärjestelmän ulkopuolella. He eivät opiskele, suorita varusmiespalvelusta, käy töissä tai ole ilmoittautuneet työttömiksi.

Suurin syrjäytymisriski on nuorilla, jotka jättävät toisen asteen ammatilliset opinnot kesken eivätkä hanki mitään tilalle.

Länsi-Suomen lääninhallituksessa työskentelevä Häggman on selvittänyt asiaa Aamulehdelle Tilastokeskuksen tietojen pohjalta. Hallituksen taustamuistioksi tarkoitettu selvitys valmistuu kesän aikana.

Selvityksen mukaan opinto-ohjauksen tehostamisella voitaisiin vähentää opintojen keskeyttämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme