Mainos
Mainos

Syrjäytymisuhan aikainen havaitseminen tärkeää

Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten varhainen havaitseminen ja tukeminen saavat aikaan hyviä tuloksia. Tuoreen kuntoutuskokeilun mukaan myös kuntoutussuunnitelman laatiminen ja sen noudattaminen voivat estää nuoren syrjäytymisen.

Valtakunnallisessa nuorten kuntoutuskokeilussa etsittiin keinoja syrjäytymisvaarassa olevien 15-17-vuotiaiden nuorten tukemiseksi. Tavoitteena oli luoda linkki peruskoulusta opiskeluun tai työuralle.

Kokeilussa oli vuosien 2001-2003 aikana mukana yhteensä 18 projektia eri puolilla Suomea. Niihin osallistui kaikkiaan 630 nuorta.

Tulokset ovat rohkaisevia, sillä lähes kolme neljästä nuoresta oli saanut kuntoutuskokeilussa merkittävää tukea. Vuosittain 10-12 prosenttia ikäluokasta ei jatka opiskelujaan peruskoulun jälkeen. Osa näistä nuorista on vaarassa joutua syrjäytymiskierteeseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot