Mainos
Mainos

Syrjäytyneiden asunnot palovaarallisia

Kunnat, säätiöt ja yhdistykset asuttavat riskiryhmiin kuuluvia palovaarallisiin asuntoihin, kertoo tuore selvitys.

Tulipalo (arkistokuva)

Onnettomuustutkintakeskuksen selvityksen mukaan suuri osa tulipaloissa kuolleista ei yksin pysty tai ymmärrä poistua palavasta talosta, kirjoittaa Savon Sanomat. Selvityksessä käytiin läpi kaikki viime vuonna sattuneet 105 kuolemaan johtanutta tulipaloa.

Selvityksen mukaan tulipalojen riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vanhukset ja syrjäytyneet. Onnettomuustutkintakeskuksen työryhmä kävi selvityksessään läpi kaikki viime vuonna sattuneet 105 palokuolemaa. Suomen palokuolemaluvut ovat Pohjoismaiden suurimmat, eikä niiden määrää ole saatu viime vuosikymmeninä laskemaan.

Selvityksen tehnyt työryhmä ehdottaa, että ihmisten asuttamisesta päättävien pitäisi huomioida myös asumisen turvallisuusriskit. Paloturvallisuuden parantamiseen voitaisiin kohdentaa myös vanhusten ja vammaisten asuntojen korjaamiseen tarkoitettuja tukia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot