Mainos
Mainos

Syrjintä ja vieras koulukulttuuri somalinuorten ongelmana

Erityisen paljon haasteita on ollut niillä somalinuorilla, jotka ovat muuttaneet teini-ikäisinä Suomeen.

Suomeen muuttaneet somalinuoret ovat väitöstutkimuksen mukaan joutuneet eräänlaisen jäänmurtajan asemaan. Ongelmia ja haasteita ovat aiheuttaneet syrjintä ja rasismi, koulujen joustamattomat käytännöt ja maahanmuuton aiheuttama hämmennys perheissä.

Tutkimuksen mukaan nuoret pitävät tärkeänä kouluttautumista, mutta suoriutumista ovat haitanneet esimerkiksi opetussisältöjen ja koulukulttuurin vieraus sekä maahanmuutosta johtuvat ongelmat.

Erityisen paljon haasteita oli niillä nuorilla, jotka olivat muuttaneet Suomeen teini-iässä. Myös vähäinen tai olematon koulutausta ja se, että nuori muutti ilman huoltajaa, vaikutti selviytymiseen.

Anne Alitolppa-Niitamon väitöstutkimuksessa The Icebreakers havainnoitiin pääkaupunkiseudun 11-20-vuotiaita somalinuoria ja heidän vanhempiaan ja opettajiaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot