Mainos
Mainos

Syrjintää estävät ohjeet ravintoloille

Ravintoloilla on oikeus jatkossakin valita asiakkaansa tapauskohtaisesti mutta vain ilman syrjintää.

Viranomaiset ovat huolissaan syrjinnästä ravintola-alalla. Yhdenvertaista asiakaspalvelua käsittelevässä ohjeistuksessa korostetaan, että ravintoloilla on oikeus valita asiakkaansa tapauskohtaisesti ilman syrjintää.

Ohjeistuksen on laatinut Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto (SHR) yhdessä Ihmisoikeusliiton, Palvelualojen ammattiliiton, sisäministeriön poliisiosaston sekä vähemmistövaltuutetun toimiston kanssa.

-Asiakasvalinnassa yhdenvertaisuus tulee huomioida siten, ettei ketään syrjitä. Ravintoloiden tulisi lisäksi laatia huolellisesti omat pelisäännöt, joiden mukaan toimitaan, korostaa SHR:n lakimies Tiina Vyyryläinen.

Syrjintä on epäoikeudenmukaista kohtelua, jonka seurauksena henkilö tai ryhmä asetetaan epäedulliseen asemaan muihin verrattuna ilman hyväksyttävää syytä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot