Mainos
Mainos

Syrjitäänkö miehiä naistentansseissa?

Naistentanssit ovat säilyttäneet suosionsa suomalaisessa ravintolakulttuurissa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tasa-arvovaltuutettu on nyt innostanut selvittämään, syrjivätkö naistentanssit miehiä. Kaksi lappeenrantalaista ravintolaa on nimittäin saanut selvityspyynnön naistentansseistaan.

Pohdittavana on, syrjivätkö ravintolat Patria ja Monrepos miesasiakkaita järjestämällä naisille ilmaisen sisäänpääsyn ravintoloiden naistentanssi-iltoina.
-Meillä on käynyt vain yksi miesasiakas, joka on ilmoittanut tekevänsä kyselyn asiasta. Muut miehet ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä käytännöstä, kertoi Etelä-Karjalan Osuuskaupan ravintoloiden toimialajohtaja Pertti Timonen.

Lappeenrannan tapaus on hänen mukaansa valtakunnallinen ennakkotapaus, josta Suomen hotelli- ja ravintolaliiton lakimies ryhtyy laatimaan selvitystä.
-Rikollisia ollaan siinä mielessä, että sukupuoli ei saisi määritellä kuka sisäänpääsymaksun maksaa ja jatkossa pyritään seuraamaan tasa-arvovaltuutetun suosituksia. Ilmiötä sinänsä tasa-arvotekijät tuskin horjuttavat, naistentansseilla on pysyvä paikka suomalaisissa ravintoloissa, Timonen arvioi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme