Mainos
Mainos

Syyllisyyssuhde puhutti syventymispäivillä

Ihmisen suhdetta syyllisyyteen pohdittiin eilen Helsingissä Suomen Raamattuopiston hengellisillä syventymispäivillä. Temppeliaukion kirkossa järjestetyissä avajaisissa puhuttiin piispa Eero Huovisen johdolla siitä, onko syyllistäminen ja syyllisyys sallittua.

-Syyllisyys on persoonallinen asia. Se voi olla tietysti myös yhteiskunnallista, mutta enimmäkseen se on yhden ihmisen omantunnon asia, Huovinen pohdiskeli avajaispuheessaan.

Huovinen tiedusteli kuulijoiltaan, onko suhteemme syyllisyyteen jollain tapaa vaurioitunut. Onko meidän vaikea ymmärtää sitä, että saatamme olla itsekin syyllisiä johonkin? Entä onko kipukynnyksemme madaltunut syyllisyyden suhteen? Piispa muistutti, että historiassa on ollut aikoja, jolloin syyllistäminen on ollut eräänlainen maan tapa.

-On ollut aikoja, jolloin hallitsijat, papit ja opettajan ovat syyllistäneet. On ollut aikoja, jolloin vanhemmat ovat syyllistäneet, ja lasten elämä on vaurioitunut. Emme kirkkonakaan ole olleet vapaita tästä tavasta, Huovinen myönsi.

Helsingissä vietettävät syventymispäivät on Suomen Raamattuopiston Säätiön järjestämä vuotuinen loppukesän juhla. Suomen Raamattuopisto kuuluu luterilaisen kirkon niin sanottuun viidenteen herätysliikkeeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme