Mainos
Mainos

Syyskuun sääennuste: Synkkä alku – loppukuussa kuulasta syyssäätä

Tuoreen neljän viikon ennusteen mukaan sää on syyskuun ensimmäisellä viikolla tavanomaista sateisempaa ja viileämpää.

Korkeapaine on hallinnut Suomen säätä pitkään elokuussa. Elokuun viimeisellä viikolla säätyyppi on kuitenkin ollut epävakainen, mutta melko lämmin. Etenkin yöt ovat olleet lämpimiä.

Tuore Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n neljän viikon ennuste alkusyksylle ennustaa syyskuun alkuun sateita ja tavanomaista viileämpää. Loppukuu sujuu ennusteen mukaan tavanomaisessa syyskuisessa säässä niin lämpötilan kuin sateidenkin osalta.

– Syyskuun alun ennustetaan olevan matalapainevoittoista säätä. Korkeapaine saattaa vahvistua meille uudelleen loppukuuksi. Kesäistä voi olla syyskuun puolellakin, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi ECMWF:n ennustetta.

Tilastojen valossa helle on mahdollista vielä syyskuun puolellakin. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kesäkauden myöhäisin hellelukema, 25,2 astetta, saavutettiin 17. syyskuuta 1947 Tampereella. Tämän vuoden mahdollisista syyskuun helteistä ei kuitenkaan pysty vielä sanomaan mitään.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennustejakson sisään mahtuu lämpimiä ja kylmiä jaksoja.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme