Mainos
Mainos

Syyslomakeli: ”Kostealta näyttää ja myrskykin saattaa nousta”

Monessa perheessä vietetään ensi viikolla syyslomaa. Luvassa on melko vaihtelevaa ja kokonaisuudessaan kosteaa säätä, kertoo MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ensi lauantai on melko sateinen päivä, mutta sunnuntaina on aurinkoisempaa. Lämpötila voi olla Suomen etelä- ja länsiosassa jopa 13 astetta. Maanantai tuo kuitenkin mukanaan jälleen uuden käänteen säähän:

– Lännestä saapuu maanantaina matalapaine ja siitä voi seurata syysmyrsky. Vettä tulee päivän aikana lähes koko maassa, Rintaniemi kertoo.

Suomi on pitkin ensi viikkoa sateiden reiteillä ja myös tuulisia päiviä on luvassa. Väliin mahtuu kuitenkin myös poutaisempia jaksoja, jolloin päivälämpötila yltää maan etelä- ja länsiosassa lähelle kymmentä astetta. Pohjoisessa ollaan sen sijaan vain muutama aste plussan puolella.

– Mutta kokonaisuudessaan sää on ensi viikolla hyvin vaihtelevaa ja sateista. Esimerkiksi torstaina näyttäisi satavan jälleen. Sademäärät ovat kuitenkin tätä viikkoa pienemmät, joten tulvatilanne helpottuu ensi viikolla, Rintaniemi toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme