Mainos
Mainos

Syysmyrsky aiheuttanut lisää sähkövikoja - Tuhannet ilman sähköä

Suuressa osassa maata riehuva syysmyrsky on aiheuttanut uusia sähkövikoja sitä mukaa kuin vanhoja saadaan korjatuksi.

Uusia vikoja on tullut Läntisellä Uudellamaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Fortum on korjannut Lounais-Suomen sähkövikoja illan ja yön aikana.

Lisäksi Salossa Perttelin sähköasemalle tuli vika, joka keskeytti sähkönjakelun klo 5.30 alkaen n. 1 400 asiakkaalta. Perttelissä valtaosa asiakkaista on saanut sähköt takaisin, sähköttömiä asiakkaita on vielä n. 300.

Yön aikana uusien vikojen takia 6 000 asiakasta jäi ilman sähköjä.

Myrsky tyyntyy illaksi

Säärintama kulkeutuu Suomenlahdelta itään päin. Sääennusteen mukaan tuuli on voimakasta merialueilla Turunmaan saaristossa ja Suomenlahden rannikolla puoleenpäivään asti. Maa-alueilla kova tuuli tyyntyy illaksi. Sään pitäisi ennusteiden mukaan seljetä sunnuntaiaamuun mennessä.

Lauantaina voi tulla lisää vikoja tuulen kaataessa puita sähköjohtojen päälle. "Yksittäisten vikojen korjaus jatkuu läpi viikonlopun ja heti kun tuuliolosuhteet sallivat, pahimpia vika-alueita tarkastetaan lauantaina helikopterilla", kertoo käyttöpäällikkö Jarmo Ström Fortumilta. Korjausten aikana saatetaan tehdä lyhyitä työkeskeytyksiä sähkönjakeluun.

Tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita Fortumin verkkoalueella on 2 200 ja vikojen korjaus pyritään tekemään lauantaina valoisana aikana. Saaristossa olevien vikojen korjausta ei ole vielä pystytty aloittamaan.

Sähköverkon tilaa voi seurata osoitteessa www.fortum.fi/vikapaivystys.

MTV3:n sivuilta löytyvästä sadetutkasta voi seurata myrskyn etenemistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme