Mainos
Mainos

Syysmyrsky lähestyy Suomea

Myrskyn odotetaan olevan voimakkaimmillaan lauantain vastaisena yönä.

Syystuulet voimistunevat aamun tunteina myrskylukemiin. Myrskyn odotetaan riepottelevan päivän aikana lähes koko Suomea Lappia lukuunottamatta.

Maan etelä- ja keskiosaan sekä Oulun lääniin on lisäksi luvassa runsaita sateita, jotka pohjoisessa tulevat lumena. Tuulet puhaltavat enimmäkseen lounaasta. Myrskyn odotetaan voimistuvan huomiseksi.

Viiden aikaan aamulla tuulet puhalsivat läntisillä merialueilla keskimäärin 16-17 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitokselta arvioitiin tuulten voimistuvan myrskylukemiin muutamassa tunnissa. Myrskyraja on 21 metriä sekunnissa.

Lähestyvään syysmyrskyyn on varauduttu ympäri maata. Ainakin Linda Line ja Tallink ovat ilmoittaneet peruvansa lähipäivien pika-aluslähdöt Helsingistä Tallinnaan. Lisäksi joillakin laivareiteillä on poikkeuksia.

Myös sähköyhtiöt ovat alkaneet varautua syysmyrskyyn. Valmiustasoa on nostettu, jotta kaatuneiden puiden vioittamia sähkölinjoja päästäisiin tarvittaessa korjaamaan mahdollisimman pian.

Myrskyn odotetaan olevan voimakkaimmillaan lauantain vastaisena yönä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme