Mainos
Mainos

Syysmyrsky voimakkaimmillaan yön ja aamun aikana

Eteläisillä merialueilla tuuli voimistuu torstai-illan ja perjantain aikana myrskyksi. Myös lounaassa ja etelärannikolla tuuli voi olla vaarallisen voimakasta perjantaiyönä ja -aamuna.

Myrskymatalapaineeseen liittyvät sateet ovat levinneet Suomeen lännestä torstaipäivän aikana. Torstaina illalla tuuli on voimistumassa myrskyksi.

– Varsinaisia myrskytuulia mitataan lähinnä Pohjois-Itämerellä, Selkämerellä ja Suomenlahdella, mutta vahinkoa aiheuttavia myrskypuuskia voi esiintyä myös lounaassa, etelärannikolla, ja torstai-iltana myös länsirannikolla, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

– Tuuli on voimakkaimmillaan perjantaina aamuyöstä. Perjantaipäivän aikana varsinainen myrsky heikkenee, mutta sää on edelleen tuulista ja puuskaista, Rintaniemi jatkaa.

Yöllä myräkkään liittyviä sateita tulee koko maassa, mutta perjantain aikana sateet väistyvät nopeasti itään. Lounaassa ja etelässä päivä on aurinkoinen, jopa selkeä. Perjantaina illalla sataa enää Lapissa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme