Mainos
Mainos

Syystulva ylittänee roimasti vuoden 1984 suurtulvan vahingot

Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan syystulvien arvioidaan aiheuttavan moninkertaiset vahingot alueen vuoden 1984 suureen kevättulvaan verrattuna.

Lähes 30 vuoden takainen suurtulva peitti alleen noin 30 000 hehtaaria peltoa, ja alueen rakennuksille koitui merkittävää vahinkoa. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen mukaan tulva aiheutti tuolloin 1,5 miljoonan euron vahingot.

Suomen ympäristökeskuksen johtavan hydrologin Bertel Vehviläisen mukaan uusimmat tulvat ovat kuitenkin ulottuneet alueille, joihin vuoden 1984 jättitulva ei yltänyt. Esimerkiksi Kauhajoella ja Kristiinankaupungissa tulvatilanne on ollut ennenkokematon. Alueella on myös aiempaa enemmän rakennuksia, mikä nostanee tulvakorvausten määrää. Syksyn tulvilla on myös kevättulvia suurempi vaikutus satovahinkoihin.

– Uskon, ettei 10 miljoonaakaan euroa ole vielä mitään, Vehviläinen arvioi.

Satakunnan jokien tulvatilanne jatkuu yhä, joten niiden aiheuttamien korvausten selvittely on yhä kesken.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot