Mainos
Mainos

Syytetyt: Kari S. Tikan surma oli vahinko

Professori Kari S. Tikan murhasta syytetyt nuoret miehet ovat tänään oikeudessa kiistäneen syyllistyneensä murhaan.

Kari S. Tikan surmaamisen tunnustaneet nuoret miehet vetosivat oikeudessa siihen, että professorin kuolema oli täysin vahinko.

Syytettyjen mukaan heidän tarkoituksenaan oli juottaa Tikka humalaan ja varastaa tämän tavaroita. Päämääränä ei ollut tappaa professoria.

Syyttäjä Harri Ilander vaati tänään kaksikolle Helsingin käräjäoikeudessa elinkautista rangaistusta murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Syytetyt myöntävät tapon

Syytetyt itse myöntävät murhaa lievemmän tapon. Lisäksi he myöntävät anastaneensa professorilta muun muassa 15 pulloa viinaa, kymmeniä tupakka-askeja sekä retkiveitsen ja kiikarit.

Traagiset tapahtumat saivat alkunsa ravintola DTM:stä, josta syytetyt lähtivät toukokuisena yönä jatkoille professorin Punavuoren-asunnolle. Matkalla 20- ja 24-vuotiaat miehet päättivät, että Tikka juotetaan humalaan ja asunnosta varastetaan tavaroita.

- Joimme itse viskiä ja Tikka joi vain coca colaa, niin eihän se suunnitelma sitten onnistunut. Tikka ei humaltunut, ja me humalluttiin senkin edestä, 24-vuotias syytetty sanoi oikeudessa.

Molemmat syytetyt joivat reilusti viskiä ja olivat tuhdissa humalassa.

Kuudesti pullolla päähän

Aamulla kello 8:n aikoihin Tikka pyysi vieraita lähtemään, koska hänen piti mennä töihin.

20-vuotias käveli omien sanojensa mukaan eteiseen pukeutumaan. 24-vuotias puolestaan haki keittiöstä tyhjän viskipullon, kääri sen pyyheliinaan ja löi professoria päähän.

- Löin, että Tikka taintuisi, ja voisimme anastaa asunnosta esineitä, kuten oli suunniteltu, 24-vuotias sanoi.

Lyönnin jälkeen professori huusi apua ja yritti ovesta ulos rappukäytävään. Nuorempi syytetty esti professoria ja tarttui tätä voimakkaasti kurkusta. 24-vuotias löi Tikkaa vielä viidesti.

Painiminen ja kamppailu eteisessä päättyy, kun syytetyt huomasivat, ettei professorin pulssi enää tuntunut.

- Totesimme, että taisimme nyt tappaa. Se ei ollut tarkoitus, 24-vuotias venäläissyntyinen syytetty sanoi.

Teon jälkeen syytetyt yrittivät hävittää asunnosta kaiken, mihin he olivat koskeneet.

Tutkimusten mukaan professori kuoli useisiin kallonmurtumiin, aivorepeämiin ja kuristamiseen.

"Teko oli raaka ja julma"

Syyttäjä Harri Ilanderin mukaan teko oli raaka ja julma sekä erityisen tuskallinen uhrille.

24-vuotiaan syytetyn puolustaja Heikki Lampela kuitenkin korosti oikeudessa, ettei kuudesti pyyheliinaan käärityllä pullolla lyöminen ollut erityisen julmaa.

- Vain yksi lyönti tapahtui Tikan ollessa maassa. Pahoinpitelyä ei pitkitetty tuskien lisäämiseksi. Lisäksi teossa käytettiin vain yhtä tekovälinettä, Lampela perusteli.

20-vuotiaan virolaissyntyisen syytetyn puolustaja Kari Korhonen sen sijaan korosti, että hänen päämiehensä tarkoitus oli vain estää Tikkaa poistumasta asunnosta. Sen vuoksi syytetty tarttui kiinni kurkusta.

- Päämiehelleni pullolla lyöminen tuli täysin yllätyksenä. Teossa ei ole yksituumaisuutta, eikä se ole julma tai raaka, Korhonen sanoi.

Oikeus antaa tuomionsa kahden viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme