Mainos
Mainos

Syyttäjä: Julkiset oikeudenkäynnit raiskausjuttuihin

Ahvenanmaan maakunnansyyttäjän Jens-Erik Buddin mukaan julkisuuden minimointi suojelee enemmän syytettyä kuin uhria.

Maakunnansyyttäjä Jens-Erik Budd vaatii avoimuutta raiskausjuttujen oikeuskäsittelyyn. Ahvenanmaalaissyyttäjä Budd on saanut tarpeekseen suljetuista ovista. Buddin mukaan julkisuuden minimointi suojelee enemmän syytettyä kuin uhria.

Hänen mielestään julkisen oikeudenkäynnin tuomat kärsimykset uhrille voitaisiin välttää esimerkiksi niin, että uhria kuultaisiin salissa sermin takana. Yksi vaihtoehto olisi, että ulkopuoliset pidettäisiin käytävällä uhrin kuulemisen ajan. Oikeudenkäyntiasiakirjoista uhrin nimi viivattaisiin yli.

Ruotsissa toiminta on Suomea avoimempaa. Siellä raiskausjutut ovat pääsääntöisesti aina julkisia uhrin nimeä lukuun ottamatta. Tuomiosta salaiseksi leimataan vain sellaiset asiakirjat, joista uhrin henkilöys voisi selvitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot