Mainos
Mainos

Syyttäjä: Laki televiestinnän suojasta selkeä

Kihlakunnansyyttäjä Markku Pohjanoksa katsoo, että laki televiestinnästä oli selkeä jo Soneran teleurkinnan aikaan. Osa urkinnasta syytetyistä on vedonnut siihen, että laissa ei ollut selkeästi määritelty, miten teletunnistetietoja saa käyttää.

Esimerkiksi Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander on sanonut lain laahanneen teknisen kehityksen perässä. Syyttäjä esitteli tänään jatkuneessa oikeudenkäynnissä lakia, jonka mukaan teletunnistetietoja saa käyttää vain tiettyihin tarkoituksiin, esimerkiksi laskutusasioissa.

Eräät syytetyt ovatkin vedonneet siihen, että luulivat tietoja kerätyn laskutusta varten. Pohjanoksan mielestä tämä osoittaa, että syytetyt tiesivät muunlaisen käytön olleen vastoin lakia. Syyttäjä korosti, että teleoperaattorin tehtävä on sekä välittää viestejä että suojata niitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot