Mainos
Mainos

Syyttäjä sai huomautuksen syyteharkinnan venymisestä

Espoon kihlakunnan syyttäjän syyteharkinta venyi kahdeksan vuoden mittaiseksi. Syyttäjä sai huomautuksen syyteharkinnan pitkittymisestä. Epäilty petoskin ehti vanhentua.

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka on antanut syyttäjälle huomautuksen syyteharkinnan venymisestä kahdeksan vuoden pituiseksi. Espoon johtavan kihlakunnansyyttäjän Tom Ifströmin harkittavana ollut epäilty velallisen petos ehti vanhentua.

Epäilty talousrikos meni syyteharkintaan toukokuussa 1997 ja vanheni vuosituhannen vaihtumisen tienoilla. Ifström teki syyttämättäjättämispäätöksen heinäkuussa 2005. Hän perusteli ratkaisua jutun vanhenemisella.

Ifström kertoi asian jääneen ratkaisematta epähuomiossa.

Jonkka muistuttaa, että rikosoikeudellisen vastuun kannalta olisi välttämätöntä ratkaista asiat ajoissa. Syyteharkinnan joutuisuus on tärkeää myös siksi, että perustuslaki ja Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimus turvaavat kansalaisten oikeuden saada asiat käsiteltyä viivytyksettä ja kohtuullisessa ajassa.

Ifström on ollut paljon julkisuudessa muun muassa Bodomin kolmoissurmien syyttäjänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme