Mainos
Mainos

Syyttäjä sai huomautuksen

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki on antanut vakavan huomautuksen lahtelaiselle syyttäjälle virheellisestä menettelystä. Syyttäjä esitti samassa haastehakemuksessa kaksi päinvastaista vaatimusta, joista toinen oli apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen määräämä syyte ja toinen lahtelaisen oma näkemys asiaan.

Apulaisvaltakunnansyyttäjällä on oikeus määrätä alaisensa ajamaan syytettä. Lahden tapauksessa kyse oli velallisen petossyytteestä, jota lahtelaissyyttäjä määrättiin hoitamaan. Syyttäjä esitti Kalskeen rangaistusvaatimuksen, mutta totesi lisäksi omana mielipiteenään, että teko ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä.

Matti Kuusimäen mukaan syyttäjällä olisi ollut velvollisuus menetellä Kalskeen syytemääräyksen mukaisesti, vaikka hänellä itsellä olisikin ollut erilainen käsitys asiasta. Kuusimäki toteaa lahtelaissyyttäjän toimineen virheellisesti ja virkavelvollisuutensa vastaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot