Mainos
Mainos

Syyttäjä: Supon johto ei syyllistynyt rikokseen

Suojelupoliisin johto ei syyllistynyt rikokseen rajoittaessaan osastopäällikkönsä Paavo Selinin pääsyä poliisin tietojärjestelmiin.

Selin on epäillyt, että Supo-johto rikkoi päätöksissään yt-lakia.

Silloinen Supon päällikkö Ilkka Salmi sekä apulaispäällikkö Petri Knape veivät Selinin kulkuluvat ja käyttöoikeudet tietojärjestelmään ja sähköpostiin. Selin oli sairauslomalla, eikä häntä kuultu ennen toimenpiteitä.

Asiaa selvittänyt kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen kuitenkin katsoo, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Hän ei käynnistä esitutkintaa. Syyttäjän mielestä Supolla oli perustelut rajoittamistoimilleen ja Seliniä kuultiin asiassa, kun tämä saapui sairauslomalta.

Toisesta kulkulupien rajoittamispäätöksestä syyttäjä on sen sijaan aloittanut esitutkinnan viime syyskuussa. Siinä kulkuluvat lähtivät silloiselta ylitarkastajalta. Mäkinen on arvioinut, että esitutkinta valmistuu kevään aikana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme