Mainos
Mainos

Syyttäjä: Supon johto ei syyllistynyt rikokseen

Suojelupoliisin johto ei syyllistynyt rikokseen rajoittaessaan osastopäällikkönsä Paavo Selinin pääsyä poliisin tietojärjestelmiin.

Selin on epäillyt, että Supo-johto rikkoi päätöksissään yt-lakia.

Silloinen Supon päällikkö Ilkka Salmi sekä apulaispäällikkö Petri Knape veivät Selinin kulkuluvat ja käyttöoikeudet tietojärjestelmään ja sähköpostiin. Selin oli sairauslomalla, eikä häntä kuultu ennen toimenpiteitä.

Asiaa selvittänyt kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen kuitenkin katsoo, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Hän ei käynnistä esitutkintaa. Syyttäjän mielestä Supolla oli perustelut rajoittamistoimilleen ja Seliniä kuultiin asiassa, kun tämä saapui sairauslomalta.

Toisesta kulkulupien rajoittamispäätöksestä syyttäjä on sen sijaan aloittanut esitutkinnan viime syyskuussa. Siinä kulkuluvat lähtivät silloiselta ylitarkastajalta. Mäkinen on arvioinut, että esitutkinta valmistuu kevään aikana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot