Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii elinkautista jämsäläisen kunnallispoliitikon murhasta

Jämsän kunnanvaltuuston puheenjohtajan surmasta syytetty aviomies myöntää tapon mutta kiistää murhan.

Jämsän käräjäoikeudessa on luettu tänään syyte heinäkuussa tapahtuneesta kunnallispoliitikon surmasta.

Jämsän kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimineen Paula Björkqvistin murhasta on syytteessä tämän aviomies, Jarmo Björkqvist.

Syytteen mukaan Paula Björkqvistiä lyötiin veitsellä eri puolille kehoa kaikkiaan 68 kertaa. Rintakehään iskuista osui 51.

Syyttäjä Pentti Hiidenheimon mukaan teko oli erityisen raaka ja julma. Se tehtiin perheen 2-vuotiaan tyttären nähden, ja väkivalta jatkui puolustautumisesta ja avunhuutamisesta huolimatta.

Syytetty on kiistänyt syyllistyneensä murhaan, mutta myöntää tapon.

- Kokonaisarvostelussa tämä ei ole törkeä teko, Björkqvistin asianajaja Henry Saleva sanoo.

Asianajajan mukaan syytetty itse ei muista tapahtumia, mutta surmatyön tekijä ei voi olla kukaan muu.

Avioero vireillä

Henkirikoksen taustalla olivat avioparin riitaisuudet ja avioeroaikeet. Henkirikosta edelsi riita, josta osan surmattu oli nauhoittanut matkapuhelimeensa.

Syyttäjän mukaan avioliitossa oli ollut keväällä ja kesällä vaikeuksia. Avioerohakemus oli tehty, mutta sitä ei ollut jätetty.

Viikkoa ennen surmaa avioliitto oli kariutumassa ja äiti ja tytär olivat lähteneet kotitalosta, mutta he palasivat sittemmin takaisin.

Surmatyötä edeltäneenä heinäkuun 17. päivä perhe vietti tyttären 2-vuotissyntymäpäivää sukulaisten kanssa, minkä jälkeen tapahtumat johtivat yöllä kohtalokkaaseen riitaan.

Naapurit soittivat poliisit

Kello neljän aikaan naapurit heräsivät, kun Paula Björkqvist huusi useampaan kertaan apua. Talosta oli kuulunut myös lapsen huutoa.

Naapurit lähtivät avunhuutojen vuoksi Björkqvistien taloa kohti. Naapuri koputti ikkunaan, ja Jarmo Björkqvist tuli siihen alushoususillaan.

Naapuri katsoi vielä toisesta, lapsen makuuhuoneen ikkunasta ja näki Paula Björkqvistin ruumiin. Naapuri kertoo myös nähneensä Jarmo Björkqvistin tulevan huoneeseen ja kumartuvan ruumiin päälle.

Naapuri soitti hälytyskeskukseen ja poliisi tuli paikalle aamuneljältä.

Jarmo Björkqvist oli kirjoittanut verellä makuuhuoneen seinään "Rakasta perhettäsi". Hän oli yrittänyt vahingoittaa myös itseään. Kaksivuotias tytär oli poliisin tullessa paikalle veressä, mutta vahingoittumaton.

(MTV3-Jarkko Sipilä)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme