Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii elinkautista Marjaniemen surmatyöstä

Helsinkiläisnaisen surmasta syytetty Kari Leppänen on myöntänyt surman, mutta väittää sen olleen tappo. Leppänen on jo aiemmin tuomittu kahdesta taposta.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi aamulla poikkeuksellisen henkirikosjutun käsittely. Syytettynä on 58-vuotias Kari Leppänen. Leppäsen epäilleen surmanneen naistuttavansa veitsellä.

Jutun tekee erityiseksi sen tausta: Leppänen on tuomittu hyvin samankaltaisista surmatöistä jo kaksi kertaa aiemmin.

Hän oli vapautunut vankilasta vain viisi viikkoa ennen nyt oikeuden käsiteltävänä olevaa surmatyötä. Leppänen oli kärsinyt 10 vuoden tuomiota taposta surmattuaan vuonna 1999 naistuttavansa. Tuolloinkin tekoaseena oli veitsi. Tätä ennen Leppänen oli tuomittu taposta vuonna 1992.

Ei selkeää motiivia

Nyt oikeuden käsittelyssä olleessa jutussa on kyse heinäkuun alussa tapahtuneesta surmatyöstä, jonka uhri oli 54-vuotias nainen.

Leppänen tunnusti oikeudessa tappaneensa naisen Helsingin Vartiokylässä sijaitsevassa asunnossaan. Naisen ruumis löytyi myöhemmin Marjaniemen uimarannalta.

Leppänen ei osannut kertoa surmatyölle mitään selkeää motiivia. Hän kertoi oikeudessa ainoastaan menettäneensä malttinsa naisen metelöintiin.

Syyttäjä vaatii Leppäselle elinkautista murhasta. Puolustus kiistää murhan, sen mukaan kyseessä oli tappo.

Seuraavaksi syytetty passitetaan mielentilatutkimukseen, jossa hänestä tehdään vaarallisuusarvio. Oikeus langettaa tuomion tapauksessa muutaman kuukauden kuluttua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme