Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii Matti Nykäselle vankeusrangaistusta

Tampereen käräjäoikeudessa tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä syyttäjä vaatii Matti Nykäselle ehdotonta vankeusrangaistusta kahdesta pahoinpitelystä.

Entinen mäkihyppääjä Matti Nykänen on saanut syytteen vaimonsa pahoinpitelystä ja toisen syytteen tuttavansa pahoinpitelystä Tampereen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Molemmat syytteet koskevat tapahtumia viime syyskuun lopulla, jolloin Nykänen oli juuri vapautunut vankilasta. Hän myönsi pahoinpidelleensä puolisoaan, mutta ei niin rajusti kuin tämä poliisikuulustelussa ja oikeudessa kertoi. Toisen pahoinpitelyn Nykänen kiisti kokonaan. Puolustuksen mukaan suurehko sakko olisi riittävä rangaistus Nykäselle. Syyttäjä Mika Mäkisen pyytämän lausunnon mukaan yhdyskuntapalvelu tulee Nykäsen kohdalla kysymykseen. Tätäkin puolustusasianajaja Heikki Salo piti parempana vaihtoehtona kuin vankeutta.

Oikeus antaa ratkaisunsa myöhemmin kansliapäätöksenä.

Teon taustalla mustasukkaisuus

Syytteen mukaan Nykänen kävi neljä päivää vankilasta vapautumisensa jälkeen kotona puolisonsa kimppuun, istui tämän päälle hajareisin, löi tämän päätä useita kertoja lattiaan, repi hiuksista ja löi päälaelle jollain kovalla esineellä niin, että päähän syntyi muutaman sentin mittainen haava. Puolison mukaan taustalla oli mustasukkaisuus. Viime päivät kotona oli vietetty vaihtelevissa tunnetiloissa runsaan vuoden eron jälkeen.

Pahoinpitelyn jälkeen puoliso pakeni naapurissa asuvan veljensä luo, mistä hänet vietiin terveyskeskukseen. Puolustusasianajaja kiinnitti huomiota siihen, että Nykäselläkin oli tapauksen jälkeen vähäisiä vammoja. Hän korosti perheväkivallan olleen ilmeisesti molemminpuolista.

Pahoinpitelyn tapahtuessa sunnuntaina molemmat olivat varsin päihtyneitä. Poliisin alkometrimittauksen mukaan Nykäsen veressä oli alkoholia yli 2,8 promillea ja puolison veressä noin 2,4 promillea.

Ruokaveitsi aseena?

Toisen syytteen mukaan Nykänen löi muutamia päiviä myöhemmin ruokailuveitsellä tuttavaansa käteen korpilahtelaisessa olutravintolassa. Melko vahvasti päihtynyt tuttava oli suutuksissaan vanhan velan vuoksi, haukkui Nykästä ja lopulta tarttui tämän käsiin.

Todistajina kuulluista kahdesta henkilöstä kumpikaan ei kertonut nähneensä, että Nykänen olisi huitaissut veitsellä. Toinen heistä oli ravintolassa työskennellyt tarjoilija. Hän kertoi laastaroineensa Nykäsen tuttavan kädestä pienen naarmun, joka ei ollut siinä ennen miesten sanaharkkaa.

Tarjoilija kertoi, että Nykäsen pizzaa syödessään käyttämä veitsi oli riidan yhteydessä pudonnut lattialle. Hän vei veitsen tiskattavaksi ja toi Nykäselle uuden.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme