Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii Uotin veljeksille vankeutta

Syyttäjä vaatii liikemiesveljeksille vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä petoksista. Jutun käsittely Salon käräjäoikeudessa jatkuu vielä huomenna.

Syyttäjä vaatii Jussi Uotille ja Kari Uotille vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeistä petoksista ja velallisen epärehellisyyksistä. Syyttäjä esitti rangaistusvaatimuksensa Salon käräjäoikeudessa tänään.

Rangaistusvaatimuksessa on otettu huomioon molemmille aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa samoista rikoksista langetetut tuomiot. Käsittelyn poikkeuksellisen pitkän keston voi syyttäjän mukaan ottaa tuomiossa huomioon, mutta maltillisesti.

Lounais-Suomen Säästöpankin 1990-luvun alun luottojärjestelyihin liittyvän jutun loppulausuntojen kuuleminen jatkuu vielä huomenna. Jutun vastaajina ovat myös Interbankin entinen toimitusjohtaja ja Venator Invest Oy:n hallituksen entinen puheenjohtaja. Heille syyttäjä vaatii 4,5:n ja 4 vuoden vankeusrangaistuksia. Kahdelle muulle vastaajalle syyttäjä vaatii vähintään vuotta vankeutta.

LSP:n entiselle toimitusjohtajalle syyttäjä on jo aiemmin vaatinut vähintään 1,5 vuoden ehdotonta rangaistusta luottamusaseman väärinkäytöstä.

Kaikki vastaajat kiistävät syytteet.

Juttu on ollut vireillä Salon käräjäoikeudessa vuosista 1996-97 lähtien. Vastaajat ovat yhteensä viisi kertaa vaatineet jutun käsittelyn lopettamista, koska sen kesto loukkaa Euroopan ihmisoikeussopimusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme