Mainos
Mainos

Syyttäjän mukaan Gustafssonin vammoja liioiteltiin

Syyttäjän mukaan kaikki kolme murhaa on tehty törkeästi ja kaksi niistä on tehty erittäin raa'alla ja julmalla tavalla.

Oikeudenkäyntiasiakirjoista ilmenee, että kahden uhrin kohdalla pääasiallisena kuolinsyynä olivat kallonmurtumat. 15-vuotiaat tytöt Maila Irmeli Björklund ja Anja Tuulikki Mäki kuolivat molemmat päähän kohdistuneiden iskujen aiheuttamaan kallonmurtuman seurauksena syntyneeseen aivojen ruhjevammaan. Oikeusasiakirjojen mukaan Björklundia oli myös puukotettu useita kertoja.

18-vuotiaan Seppo Antero Boismanin pääasiallisena kuolinsyynä olivat puolestaan pistohaavat. Häntä oli lyöty useita kertoja teräaseella ja myös painavalla teräaseella päähän.

Syyttäjä vetoaa oikeudessa DNA-aineistoon ja ruumiinavauspöytäkirjoihin sekä rikospaikalla surmayön ja seuraavan aamun aikana liikkuneiden henkilöiden ja poliisien havaintoihin. DNA-aineistoa on kerätty mm. uhrien luurangoista, Gustafssonin kengistä ja telttakankaasta.

"Gustafssonin vammat liioiteltuja"

Syyttäjän mukaan myös Nils Gustafssonin omat ruumiinvammat olivat liioiteltuja. Syyttäjän mielestä Gustafsonin toimintakyky oli parempi kuin mitä hän antoi ymmärtää.

Haastehakemuksen mukaan Gustafssonin vammojen ja toipumisen käsittelystä lehdistössä vuonna 1960 syntyi väärinkäsitystys hänen vammojensa vakavuudesta. Tämä taas johti siihen, että häntä pidettiin yleisesti uhrina eikä esitutkinnassakaan epäiltynä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot