Mainos
Mainos

Syyttäjiä uhkaillaan yhä useammin

Kymmenen vuotta sitten uhkailu oli Suomessa erittäin harvinaista. Lisääntynyt uhkailu on kytköksissä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja vakavaan huumerikollisuuteen.

Suomalaissyyttäjät joutuvat entistä useammin järjestäytyneen rikollisuuden maalitauluksi. Satakunnan Kansan mukaan valtakunnansyyttäjänviraston tietoon tulee vuosittain keskimäärin kymmenen tapausta, jossa syyttäjän henkeä tai perhettä on uhkailtu. Lukumäärä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä kaikki uhkailut eivät välttämättä kantaudu viraston tietoon.

Vielä kymmenen vuotta sitten syyttäjien uhkailu oli erittäin harvinaista. Valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski kertoo pitävänsä tilannetta hyvin vakavana.

Syy lisääntyneeseen uhkailuun on Rautakosken mukaan kytköksissä järjestäytyneen rikollisuuden ja vakavan huumerikollisuuden lisääntymisen kanssa.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on pyrkinyt puuttumaan tilanteeseen muun muassa asettamalla isoihin oikeudenkäynteihin yhden sijasta useamman syyttäjän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme