Mainos
Mainos

Syytteet hylättiin Joensuun yliopiston tutkimusrahajutussa

Joensuun käräjäoikeus hylkäsi tänään syytteet, joissa kahdelle Joensuun yliopiston virkamiehelle vaadittiin rangaistusta tutkimusrahojen ohjaamisesta yliopiston ulkopuolisille tileille.

Käräjäoikeus katsoi, etteivät rahaliikennettä koskevat säännökset ja määräykset olleet riittävän täsmällisiä. Varoja oli käytetty tutkimustoimintaan, eivätkä vastaajat käyttäneet niitä henkilökohtaisiin tarkoituksiin.

55-vuotiasta vanhempaa tutkijaa ja 38-vuotiasta osastosihteeriä syytettiin virka-aseman väärinkäyttämisestä tai vaihtoehtoisesti virkavelvollisuuden rikkomisesta tai tuottamuksellisesta rikkomisesta. He olivat siirtäneet tutkimusrahoja yliopiston ulkopuolisille tileille lähes 200 000 euroa vuosina 1990-2002.

Syyttäjä vetosi lukuisiin säännöksiin ja määräyksiin tutkimusvarojen hoidosta. Käräjäoikeus kuitenkin totesi, että säännökset ovat yleisluonteisia, osa tulkinnanvaraisia ja syytteessä kerrottua tilannetta ajatellen puutteellisia.

Oikeus viittasi myös opetusministeriön vuonna 2001 tekemään tutkimukseen, jonka mukaan yli puolessa Suomen yliopistoissa tutkimusrahaa on liikkunut muilla kuin yliopiston tileillä. Yliopiston hallintojohtaja Petri Lintunen ilmoitti pitävänsä käräjäoikeuden päätöstä yllättävänä. Hänen mukaansa asia on joka tapauksessa yliopiston osalta loppuun käsitelty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme