Mainos
Mainos

Taajamien ihmiset äänestivät kuntavaaleissa hieman aktiivisemmin

Tutkijan mielestä syy ilmiölle löytyy yhteiskunnallisesta muutoksesta, joka vie väkeä syrjäseuduilta kasvukeskuksiin.

Ihmisten äänestysinto viime syksyn kuntavaaleissa nousi hieman asutuskeskuksissa. Kehityksen suunta on muuttunut, sillä vielä edellisissä vaaleissa taajamissa äänestettiin laiskasti. Nyt sen sijaan pienet kunnat olivat häviäjiä.

Tutkijan mielestä syy ilmiölle löytyy yhteiskunnallisesta muutoksesta, joka vie väkeä syrjäseuduilta kasvukeskuksiin. Tämä saattaa olla yksi signaali maan kahtiajakautumisesta, tuumii tutkija Sari Pikkala Åbo Akademista.

- Edelleenkin pienet, harvaanasutut maalaiskunnat ovat keskimääräisesti aktiivisempia äänestäjiä kuin suuret taajamat. Suunta näyttää kuitenkin olevan kääntymässä, vaikka suuria prosentuaalisia eroja ei vielä olekaan, hän muistuttaa.

Äänestyskäyttäytymistä koskevat kuntatiedot julkistettiin tänään Kuntaliiton demokratiatilinpäätöshankkeessa Vaajakoskella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot