Mainos
Mainos

Taajamien liikennevalvontaan toivotaan lisäkeinoja

Liikkuva poliisi toivoo uusia keinoja liikennevalvontaan. Tehokeinoja kaivataan erityisesti taajamiin, joiden liikenteessä tapahtuu eniten loukkaantumisia.

Ylikomisario Heikki Seppä Helsingin liikennepoliisista arvioi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että kaupungeissa tapahtuvia liikenneonnettomuuksia voitaisiin merkittävästi vähentää, jos poliisille myönnettäisiin varoja liikkuvien kamerayksiköiden hankintaan.

-Ne on tässä valtioneuvoston periaatepäätöksessä kokonaan unohdettu. Siellä puhutaan vain pääteiden kameravalvonnasta. Jos ajatellaan liikenteen haittoja, loukkaantumistapaukset keskittyvät kaikkein eniten taajamiin, ja taajamissa tarvitaan nimenomaan näitä tehokeinoja. Kuinka paljon se vähentää liikennekuolemia, se on arvotus, mutta ainakin loukkaantumistapauksia se tulee vähentämään melkosesti.

Valtioneuvosto on asettanut tavoitteeksi liikennekuolemien määrän alentamisen alle 250:een vuoteen 2010 mennessä. Tieliikenteessä menehtyi viime vuonna 425 ihmistä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 28.08.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot