Mainos
Mainos

Täällä maksetaan korkeinta kuntaveroa ensi vuonna

Manner-Suomen matalin kuntaveroprosentti on ensi vuonna Kauniaisissa ja korkein kuntaveroprosentti Pirkanmaan Mänttä-Vilppulassa.

Kuntaliiton ennakkotietojen mukaan Kauniaisissa maksetaan ensi vuonna tuloveroa 16,50 prosenttia, kun Mänttä-Vilppulassa vero on ennakkotietojen mukaan 22 prosenttia.

Koko Suomen matalinta kuntaveroa maksetaan ensi vuonna Ahvenanmaalla sijaitsevassa Lemlandin ja Saltvikin kunnassa, joissa tulovero on 16,25 prosenttia.

Useampi kuin joka kolmas kunta korottaa tuloveroprosenttiaan vuodelle 2013. Luku on merkittävästi Kuntaliiton ennakoimaa tasoa suurempi. Koko maan keskimääräinen tuloveroprosentti on ensi vuonna 19,38, eli nousua on tästä vuodesta 0,14 prosenttiyksikköä. Valtaosa niistä kunnista, joissa tulovero on ensi vuonna keskimääräistä matalampi, sijaitsee Ahvenanmaalla tai länsirannikolla.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu (Kymmenen uutiset 19.11.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme