Mainos
Mainos

Täällä sää sallii kuunpimennyksen tarkkailun – lähetä kuukuvasi meille

Täydellinen kuunpimennys ajoittuu aamuyölle.

Tapahtuman näyttävimmät vaiheet käynnistyvät Suomessa kello 4.07 osittaisen pimennyksen alkaessa. Täydellinen pimennys alkaa kello 5.11 ja syvin hetki on kello 5.47. Kuu näyttää tumman punertavalta.

MTV:n meteorologi Miina Mannisen mukaan pohjoisesta on koko maahan valunut tänään pilvilautta, joka estää ainakin idässä ja pohjoisessa kuunpimennyksen näkemisen.

– Pohjoisessa ja idässä voi nukkua koko yön rauhassa. Yö taitaa muutenkin olla pilvinen koko maassa, mutta toivoa ei ole kokonaan menetetty, Manninen kertoo.

– Rannikolla, eli Kokkolasta Loviisaan on parhaimmat mahdollisuudet nähdä kuunpimennys. myös Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pirkanmaalla on jonkinlaiset mahdollisuudet nähdä pimennys. Näillä alueilla pilvisyys saattaa vaihdella.

Täydellinen pimennys päättyy kello 6.24.

Voit lähettää kuvasi kuunpimennyksestä MTV Uutisille MTV uutissovelluksella tai sähköpostitse kuvat@mtv.fi. Parhaimmat kuvat julkaistaan uutissivuilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme