Mainos
Mainos

Taantuma näkyy tuomioistuimissa

Taloudellisen taantuman vaikutukset yleisissä tuomioistuimissa näkyivät viime vuonna käräjäoikeuksien lisääntyneinä juttumäärinä, selviää Yleisten tuomioistuinten ja työtuomioistuimen vuoden 2009 toimintakertomuksesta.

Käräjäoikeuksiin saapuvien asioiden määrä on noussut 70 prosentilla vuodesta 2005 vuoteen 2009. Alueelliset erot ovat suuria.

Joissakin suurimpien paikkakuntien käräjäoikeuksissa seuraavalle vuodelle siirtyneiden asioiden määrä oli huolestuttavan suuri. Käräjäoikeuksien toimintaa kuormitti myös viime vuonna voimaantullut käräjäoikeusverkoston uudistus.

Työtuomioistuimeen saapuneiden asioiden määrä kasvoi merkittävästi. Edellisvuoteen verrattuna kasvua oli yli 30 prosenttia, ja asioiden määrä oli suurin sitten vuoden 1992. Yli puolet kaikista riita-asioista oli työrauhakanteita.

Hovioikeuksiin ja korkeimpaan oikeuteen saapuvia asioita oli hieman vuotta 2008 vähemmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot