Mainos
Mainos

Taas taiotaan sulhanen kaivoveden pintaan

Tulevan vuoden onni ja menestys on tavattu varmistaa juhannustaioilla. Tunnetuimpia ovat lemmentaiat, mutta myös vilja- ja karjasatoa samoin kuin maito-onnea on toivottu paremmiksi taikojen tuella.

- Useat taiat liittyvät avio-onneen, sillä keskikesän juhlaan kiteytyy luonnon maaginen taika, ja on ajateltu, että tämä taikavoima on mahdollista saada itselleen taikojen avulla, kertoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Seurasaarisäätiön pääsihteeri Aila Nieminen.

Juhannustaikoihin liittyy usein alastomuus, useissa taioissa kieritään alasti pellossa ja nurmikolla.

- Alastomana kierimisessä ei kuitenkaan ole kyse mistään sen kummemmasta kuin siitä, että juhannusyön kaste halutaan kerätä suoraan iholle ja sitä kautta vaikuttamaan omaan terveyteen, naurahtaa Nieminen.

Useimmat juhannustaiat ovat naisten juttuja. Nainen oli aikoinaan maatalousyhteiskunnassa heikommassa asemassa kuin mies, ja hänen oli siksi varmistettava tulevan sulhon löytyminen taioilla. Mutta myös mies voi Niemisen mukaan rohjeta taikomaan.

- Mies voi kokeilla esimerkiksi kaivotaikaa, eli juosta kolme kertaa kaivon ympäri ja kurkistaa sen jälkeen kaivoveteen. Veden pintaan heijastuu uskomuksen mukaan tulevan sulhasen tai tässä tapauksessa morsiamen kasvot.

- Itse aion tehdä ainakin kukkataian. Viisi, seitsemän tai kolmetoista kukkaa tyynyn alle, katsotaan, mitä tulee mukaan juhannusyönä, Nieminen miettii.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme