Mainos
Mainos

Taavi Soininvaara: Punainen jättiläinen

(Otava)

Taavi Soininvaara on kirjailija, joka vakuuttaa huolellisella taustatyöllä ja taitavalla juonenkehittelyllään. Koulutukseltaan Soininvaara on juristi, ja sieltä lienee peräisin hänen väsymätön tyylinsä selvittää taustat ennen kirjoittamista.

Soininvaaran kirjat vievät mukanaan, koska juoni on tiivis ja rikas. Kieli on nautittavaa ja tarinat sopivan rosoisia. Aina ja kaikkialla läsnä oleva hyvän ja pahan taistelu on Soininvaarankin kirjojen ytimessä. Hyvällä on toki taipumus voittaa, mutta pahakin saa erävoittoja eivätkä hyvätkään ole yksinomaan hyviä.

Punainen jättiläinen on kolmas kirja, jossa seurataan Leo Karan tekemisiä. Kirjassa on niin ase-, huume- kuin ihmiskauppaakin, vakoilua, Suomen Neuvostoliitto-suhteet ja paljon muuta. Runsaudestaan huolimatta tarina pysyy kasassa ja on nautittavaa luettavaa. Vaikka Punainen jättiläinen on itsenäinen teos, kannattaa sarja lukea järjestyksessä. Ensin siis Kriittinen tiheys, seuraavaksi Pakonopeus ja vasta sitten Punainen jättiläinen.

Kirjan viimeinen virke: "Tästä kaikki vasta alkaisi." vihjaa vahvasti siihen, että jatkoa on tulossa. Hyvä niin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme