Mainos
Mainos

Tähdenlennot valaisseet taivasta - tältä näytti Mikkelissä viime yönä

Tähtiharrastajat ovat voineet nauttia tänä viikonloppuna tähdenlennoista Suomeen taivaan yllä.

Mikkelin Ursan mukaan viime yö tarjosi jo hyviä näköelämyksiä, mutta ensi yönä tähdenlentoja voi nähdä jopa 60 kappaletta tunnissa.

– Viime yötä häiritsivät hieman pilvet, mutta ensi yöstä on tulossa hyvä. Myös perjantaina tähdenlentoja näkyi jonkin verran, Mikkelin Ursan puheenjohtaja Aki Taavitsainen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa ensi yönä noin kello 22.30 aikaan tähdenlentojen pitäisi näkyä selkeimmin tänä viikonloppuna.

– Jopa 60 tähdenlentoa voi nähdä tunnissa. Kannattaa mennä mahdollisimman pimeään paikkaan katsomaan niitä tähtiä ja toivotaan, että pilviä ei tulisi. Lisäksi maltti on valttia, vähän niin kuin ongellakin. Kannattaa vain odottaa, pukea lämmintä päälle ja ottaa kahvitermostaatti mukaan. Sitten se odotus palkitaan. Saimme viime yönäkin mukavia ahaa-elämyksiä, Taavitsainen toteaa.

Tänä viikonloppuna näkyvien Perseidien meteoriparvi on saanut nimensä siitä, että sen meteorit näyttävät kaikki tulevan Perseuksen tähtikuviosta.

Perseidien meteoriparvesta on tehty havaintoja jo yli kahden tuhannen vuoden ajan ja varhaisimmat havainnoista ovat Itä-Aasiasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme