Mainos
Mainos

Tahdon2013-kampanja ei luovuta: "Historiallinen äänestys on vielä puolellamme"

Tasa-arvoinen avioliittolain tämänpäiväinen tyrmäys eduskunnan lakivaliokunnassa ei tullut yllätyksenä Tahdon2013-kansalaisaloitteen puuhanaiselle. 

– Pettymys oli suurempi kesällä, kun lakivaliokunta äänesti tästä ensimmäisen kerran, sanoo kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen MTV Uutislivessä.

Lopullisesti lain kohtalo ratkeaa koko eduskunnan äänestyksessä ensi viikolla.

– Nyt suunnataan katseet ensi viikon perjantain täysistuntoon, jonne vastalause tulee myös äänestettäväksi, Moilanen sanoo.

Eduskunnan äänestyksestä odotetaan tiukkaa.

– Tiukoille se menee, mutta uskomme edelleen siihen, että enemmistö kansanedustajista on tämän aloitteen puolella. Paljon riippuu siitä, saapuvatko kaikki paikalle, Moilanen sanoo.

– Uskomme, että ensi viikon perjantain historiallinen äänestys tulee olemaan meidän puolellamme. Keskitämme kaiken voiman siihen.

Moilanen uskoo, että tuleva viikko nostaa tasa-arvoisen avioliittolain puheisiin eduskunnassa ja mediassa.

– Mielestäni kansalaisten kohtelu yhdenvertaisesti lain edessä on mittari, jota on hyvä tarkastella. 

Uutislivessä mukana ollut Lastensuojelun keskusliiton toiminnanjohtaja Hanna Heinonen uskoo, että lapset ovat valmiimpia laajentamaan perhekäsitystä kuin aikuiset.

– Lapselle on tärkeintä, että välittävät ja huolehtivat vanhemmat, Heinonen sanoo.

Myös Moilanen haluaa muistuttaa siitä, että Suomessa on jo paljon lapsia, jotka elävät sateenkaariperheissä.

– Jos laki menee läpi, Suomi nappaa kiinni tasa-arvokehityksestä ja siirtyy muiden pohjoismaiden ja Euroopan kanssa samalle viivalle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme