Mainos
Mainos

Tahdonvastaiset huostaanotot kaksinkertaistuivat

Tahdonvastaisten huostaanottojen määrä on kaksinkertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana.

Turun Sanomien mukaan väkisin huostaanotettuja lapsia oli vuonna 2008 lähes 2 200. Vuonna 1995 määrä oli noin tuhat. Huostaanottoja vastustivat joko vanhemmat tai lapsi itse. Eniten otetaan huostaan murrosikäisiä lapsia.

Vuonna 2008 huostaanotettuja lapsia oli jo yli 10 000. Määrä on 66 prosenttia enemmän kuin vuonna 1995.

Lehden mukaan joka kymmenes lapsi palaa hallinto-oikeuden käsittelyn jälkeen takaisin kotiin. Tapauksista kahdeksassa prosentissa huostaanotto peruuntuu kokonaan. Kahdessa prosentissa se jää voimaan, mutta lapsi palautetaan asumaan kotiin.

Tyypillisiä syitä huostaanotoille ovat vanhempien kasvatusongelmat, alkoholinkäyttö tai väkivalta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan perusteluiksi on ilmoitettu myös epäsiisteys, epämääräiset vieraat ja riittämättömyys.

Myös perheen kulttuurinen tausta, vammaisuus sekä poikkeava seksuaalinen käytös ovat olleet syynä huostaanotolle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot