Mainos
Mainos

Tahkon korotushankkeen selvitystyö etenee

Vilkasta keskustelua herättävä Nilsiän Tahkovuoren korotushanke on edennyt ympäristövaikutusten arviointiin saakka. Taloudelliset ja tekniset edellytykset on jo selvitetty.

Tahkovuorella on nykyisin korkeuseroa noin parisataa metriä. Korotushankkeessa nykyisten rinteiden eteläpuolista mäkeä korotettaisiin 250 metrillä. Suunnitelman helsinkiläinen puuhamies, toimitusjohtaja Leo Jumppanen uskoo, että korotuksen jälkeen Tahko soveltuisi myös alppilajien olympianäyttämöksi.
Jumppanen rakennuttaisi alueelle myös alppihiihtostadionin ja 14 000 vuodepaikan alppikylän.

Mäen korotukseen tarvittavaa maamassaa otettaisiin stadionin louhimisesta. Lisää maata saataisiin Kemiran kaivoksen sivutuotteista Siilinjärveltä. Maamassat kuljetettaisiin kaivokselta Tahkolle putkea, kuljetinta tai rautatietä apuna käyttäen.

Mäen korottaminen ja stadionin louhiminen maksaisivat noin 260 miljoonaa euroa. Mäenrakennus voisi alkaa vuonna 2005 ja urakka kestäisi 15 vuotta. Tekomäen rakentamista vastustavat erityisesti luonnonsuojelijat.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme