Mainos
Mainos

Tähtitaivasta pääsee ihailemaan maan alle Palokassa

Jatkossa tähtitaivasta pääsee ihailemaan erikoiseen paikkaan, kun Suomen kolmas planetaario avataan Jyväskylän maalaiskunnan Palokassa. Erikoisen planetaariosta tekee sen sijainti kallioholveissa. Planetaarion auditoriossa on tilaa 50 henkilölle.

- Tällä ollaan haettu intiimiä tunnelmaa. Kupoli on onnistuttu laittamaan niin, että katsoja tuntee olevansa tähtien keskellä, Tähtipolku Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Kuusela kuvailee.

Planetaarion vihkiäisiä vietetään tänään, ja yleisölle paikka aukeaa tiistaina 29. päivä.

Suomessa nyt aukeavan Kallioplanetaarion lisäksi planetaariot löytyvät myös Särkänniemestä ja Tiedekeskus Heurekasta. Eri planetaarioiden välillä on myös yhteistyötä.

Kuusela kertoo olleensa vasta Saksassa koulutuksessa, ja vapun aikaan Puolasta tulee asiantuntijaopastusta Suomeen. Kallioplanetaarioon on hankittu myös planetaariossa esitettävien ohjelmien tekoon tarvittavat välineet. Kuuselan mukaan tarkoitus onkin kehittää jatkossa omaa tuotantoa.

- Ohjelmat on, millä pystytään tekemään. Sitten on vain mielikuvituksesta kiinni kuka tekee esitykset, Kuusela sanoo.

Heijastetun tähtitaivaan lisäksi Kallioplanetaarion yhteydessä pääsee tutustumaan luontoon luontopolkujen ja eräoppaiden avustuksella.

- Ja jos tähtiä ei näe ulkona, niin sisällä aivan varmasti, Kuusela lupaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme