Mainos
Mainos

Taina: Hallituksella vain yksi turvallisuuspoliittinen linja

Puolustusministeri Anneli Tainan mukaan Suomen hallituksella on vain yksi turvallisuuspoliittinen linja. Se koostuu sotilaallisesta liittoutumattomuudesta sekä itsenäisestä ja uskottavasta puolustuksesta, Taina sanoo tänään ilmestyneessä Hufvudstadsbladetissa.

Tainan mukaan turvallisuuspoliittiset pohdinnot, joita hän esitti hiljattain kokoomuksen puoluekokouksen yhteydessä, eivät olleet hallituksen linjan vastaisia.

Presidentti Martti Ahtisaari ja pääministeri Paavo Lipponen ovat suhtautuneet nuivasti Tainan puoluekokouksessa esittämiin pohdintoihin, joita on pidetty hallituksen linjaa Nato-myönteisempinä.

Taina totesi kokoomuksen puoluekokouksessa, että puolueen tulisi aktiivisesti pohtia, mitkä muutokset Suomen turvallisuusympäristössä saattaisivat edellyttää Nato-jäsenyyttä.

Taina korostaa, että vaikka hallituksen linja on yhtenäinen, arviot Suomen turvallisuusympäristön tulevista muutoksista voivat olla toisistaan poikkeavia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme