Mainos
Mainos

Taina Kinnari: Ei menny niinku Strömsössä, osa 3, eiku 2

Arvio: Terhi Hyvärinen

(Schildts & Söderströms)

Nämä Facebookista lähteneet lyhyet mokat valokuvineen ovat ihan hauskoja vilkaista yhden ratikkamatkan aikana. Tottahan kakkonen toistaa ykköstä, mutta töppäykset ovat silti uusia -ainakin tekijöilleen. Häpeän jakaminen on varmasti terapeuttista myös mokan tehneille, ja tällaista pikkuläpyskää voi mainiosti kierrättää kavereille.

Hupaisaa, että kirjan kannet on laitettu väärinpäin. Lukija tietää heti, mistä on kyse, vaikkei kirjan idea tuttu olisikaan.

Valokuva ja mokaajan parin rivin selitys, esimerkiksi: "Ohjeessa luki tuulihatut, uunista tuli ulos öylättejä." Kuva herättää myötätuntoa. Toivottavasti ei ollut kovin suuret juhlat tulossa..

Ruuanlaitto on niin jokapäiväistä, että keittiö näyttää kirjan perusteella olevan suomalaisten kotien vaarallisin paikka. Riisikakkuja pannaan leivänpaahtimeen, mikron grillitoiminto sulattaa muovikuvun, vohvelirautaan menee vanilijasoosi taikinan sijaan, puhumattakaan marjapuurosta, joka kiehuu aina yli. Saatikka se hella!

Entäs ne piparkakkutalot, emännän tai isännän jouluiset taidonnäytteet, jotka ovat kuin lysähtäneitä latoja? Kunnianhimoisesti Muumitaloa on yritetty.

Potentiaalisia epäonnistumisen paikkoja ovat myös ompelu- ja varsinkin kudontatyöt, puutarhanhoito, ja vaarallisimpina rakennusreiskojen hommat, joissa kakkosneloset putoavat nenään.

Onneksi teoksessa ei esitellä yhtään sähköniiloa.

Ei ykkösen veroinen, mutta pääasia, että ihmiset ottavat epäonnistumisensa huumorilla.

Kirjoittaja on erikoistoimittaja MTV3:n kulttuuritoimituksessa. Kotimainen kirjallisuus oli aikoinaan yliopistossa hänen pääaineensa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme