Mainos
Mainos

Taina: Maanpuolustuksen vapaaehtoistyö yhteen

Puolustusministeri Anneli Tainan mukaan vapaaehtoisen maanpuolustustyön tehostamiseksi on tarpeellista luoda järjestelmä, jossa kaikki toiminta koordinoidaan keskitetysti. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Taina ei ottanut kantaa siihen, pitäisikö perustaa kokonaan uusi järjestö vai voisiko tehtävä sopia esimerkiksi Maanpuolustuskoulutus ry:lle.

-Tavoitteena on luoda menettelytavat, joilla paikallispuolustuksen tueksi ja poikkeusolojen varalta perustettavat ja koulutettavat paikallisyksiköt voidaan järkevästi koota ja kouluttaa. Samalla on sovittava siitä, miten toiminta liitetään puolustusvoimien toimintaan niin, että kriisitilanteessa tuki voidaan taata, Taina sanoi.

Taina kehotti vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekeviä järjestöjä suhtautumaan avoimesti yhteistoimintaan. Yhdistysten perinteiden vaaliminen ei saisi hänen mielestään estää yhteistyön kehittämistä. Taina viittasi myös mielipidetutkimukseen, jonka mukaan 85 prosenttia suomalaisista pitää vapaaehtoista maanpuolustustyötä tarpeellisena. Tainan mukaan järjestelmän kehittäminen yhteiskunnan tuella on perusteltua.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme