Mainos
Mainos

Taina muuttamassa rauhanturvalakia

Puolustusministeri Anneli Tainan mielestä nykyinen rauhanturvalakimme ei vastaa tämän hetken tarpeita. Hän perustelee lainmuutosta mm. niillä tarpeilla, jotka syntyvät Suomen osallistumisesta EU:n kriisienhallintatoimintaan.

Tainan mukaan lakia ei olla muuttamassa niin, että suomalaisjoukot osallistuisivat varsinaiseen rauhaanpakottamiseen. Ongelma on nykyisessä rauhanturvalaissa mainittu "muu rauhaanpakottamistoimintaan osallistuminen", mikä on Tainan mukaan sen verran epämääräinen, että sen poistamisesta tulisi keskustella.

Ei siis rauhaanpakottamista, mutta jotakin sinne päin. Taina uskoo rauhanturvalain muutoksen nousevan esiin tulevissa hallitusneuvotteluissa. Kolmisen vuotta sitten uudistettu laki olikin monen mielestä "oikeansuuntainen, mutta riittämätön". Se kyllä lisäsi suomalaisten rauhanturvaajien toimintavaltuuksia, mutta tiettävästi esimerkiksi ulkoministeriön virkamiesjohdossa oli henkilöitä, joita harmitti, että uusittukin laki kielsi edelleen osanoton rauhaanpakottamiseen.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme