Mainos
Mainos

Taina: Suomi ei tarvitse sotilasliiton turvaa

Puolustusministeri Anneli Tainan mukaan Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu mitään sellaista uhkaa, joka antaisi aihetta hakea sotilasliiton turvatakuita. -Me luotamme omiin eväisiimme myös puolustusratkaisuissamme. Luotamme sotilaalliseen liittoutumattomuuteen ja itsenäiseen kansalliseen puolustukseen, puolustusministeri sanoi.

Taina puhui kokoomuksen 80-vuotisjuhlassa Tampereella. Juhlapuhujaksi kutsuttu puheenjohtaja Sauli Niinistö jäi järjestäjien mukaan pois sairastumisen vuoksi.

Vaikka Taina korosti Suomen liittoutumattomuutta, hän varasi oikeudet päättää tulevaisuudessa myös muista turvallisuuspoliittisista ratkaisuista.
-Meidänkään ei tule tässä vaiheessa sulkea pois mitään vaihtoehtoa, vaan ne on syytä pitää avoimina. Meidän tulee vähitellen tottua siihen, että muuttuvassa maailmassa tärkeintä on kyetä reagoimaan nopeasti.

Hän arvioi, että Naton ja Euroopan unionin pitkän aikavälin kehitys muodostaa luonnollisesti tärkeän viitekehyksen Suomen ja Naton välisille suhteille.
Kokoomus ja sen puoluejohto näyttelivät Tainan mielestä ratkaisevan tärkeää osaa, kun Suomi liitettiin eurooppalaiseen kovaan ytimeen - Euroopan talous- ja rahaliittoon. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme