Mainos
Mainos

Tainalta uusi ehdotus helikopterihankinnoista

Puolustusministeri Anneli Tainan (kok.) mielestä maavoimille hankittavat helikopterit voitaisiin ostaa yhdessä Ruotsin kanssa. Taina kertoo Aamulehdessä, että asia nousi esille hänen vieraillessaan Ruotsin puolustusministerin Björn von Sydowin luona.

Tainan mukaan yhteishankinta merkitsisi säästöjä, koska myös koulutus, huolto, kokoonpano ja varaosatoimitukset voitaisiin suunnitella yhdessä.

Ruotsissa suunnitellaan parhaillaan helikopterien lisähankintaa kuten Suomessakin. Tainan mielestä Suomen kannattaisi hyödyntää naapurimaan kokemuksia, sillä Ruotsilla on noin sata helikopteria, kun Suomen maavoimilla niitä on vain yhdeksän.

Taina ihmettelee haastattelussa helikoptereista syntynyttä kohua. -Muissa Euroopan maissa helikopterit ovat puolustusvoimien jokapäiväistä kalustoa, mutta Suomessa niitä pidetään kummajaisina, Taina sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme