Mainos
Mainos

Taipalsaaren turmakoneen osia löytyi

Onnettomuustutkijat ovat löytäneet toista viikkoa kestäneissä etsinnöissä Saimaaseen syöksyneen pienkoneen osia. Taipalsaarella elokuussa pudonneesta koneesta on saatu talteen ohjaussiiveke ja suurehko pala vasenta siipeä. Sen sijaan siiven kärkeä ei ole löydetty.

- Kyllä olisi paljon helpottanut ymmärtämään tapahtunutta, jos siiven kärki olisi löytynyt. Kyllä tämä tutkinta saadaan tehtyä, mutta tehdään nyt sitten pidemmän kaavan kautta, kommentoi onnettomuustutkintalautakunnan puheenjohtaja Esko Lähteenmäki etsintöjen tulosta.

Lähteenmäen mukaan talven tulo estää etsintöjen jatkamisen. Nyt löytyneiden osien perusteella Lähteenmäki ei vielä lähde arvailemaan onnettomuuden syytä.

Piper Arrow -merkkisen koulutuskoneen veteensyöksyssä kuoli kolme ihmistä, joista kaksi oli lentäjäoppilaita ja yksi kouluttaja. Onnettomuustutkinnan on määrä valmistua ensi vuoden elokuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme