Mainos
Mainos

Taiteilijoiden ja tutkijoiden ulosmarssi puri ministeriin

Taiteilijat ja tutkijat ovat kokeneet olevansa epäoikeudenmukaisessa asemassa työttömyysturvan suhteen.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) lupaa, että työttömyysturvaa koskevat ohjeet valmistellaan uudelleen. Ohjeiden perusteella arvioidaan, milloin taiteilija tai tutkija on oikeutettu esimerkiksi työttömyyspäivärahaan.

Eilen keskeisimpien taiteilija- ja tutkijajärjestöjen edustajat marssivat ulos ministeriön tilaisuudesta, koska kokivat uusien ohjeiden heikentävän entisestään heidän asemaansa. Uutta valmistelua vaati 17 tutkija- ja taiteilijajärjestöä.

Cronbergin mukaan ulosmarssissa oli kyse väärinkäsityksistä. Nyt valmistelussa otetaan lisäaika ja työttömyysturvan ongelmista neuvotellaan lisää taiteilija- ja tutkijajärjestöjen kanssa.

Taiteilijat ja tutkijat ovat kokeneet olevansa epäoikeudenmukaisessa asemassa työttömyysturvan suhteen.

Tähän asti esimerkiksi pelkkä apurahan hakeminen on tulkittu omassa työssä työllistymiseksi, vaikka itse apurahan saamisesta ei olisi vielä mitään tietoa. Näin työtön tutkija ei ole voinut saada työttömyyspäivärahaa, jos hän on samaan aikaan odottanut apurahapäätöstä.

Cronberg itse rinnastaa apurahan hakemisen työn hakemiseksi, ei työllistymiseksi. Nyt kuitenkin selvitetään, voisiko tämä tulkinta päätyä myös työvoimatoimistojen ohjenuoraksi.

Cronbergin mukaan ohjeiden piti olla valmiina tammikuussa, mutta nyt niiden käyttöönotto venyy.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot