Mainos
Mainos

Taivalkoskella kolme kiinni

Paikallisella leirintäalueella aamuyöllä sattuneesta ryöstöyrityksestä kolme on otettu kiinni.

llansuussa metsään paenneesta porukasta kiinni on saatu kaksi miestä ja nainen. Ryhmän neljättä etsitään yhä Taivalkosken Metsäkylän maastosta.

Kaksi miestä ja nainen olivat paenneet poliisia paikallisella leirintäalueella aamuyöllä sattuneen ammuskelun jälkeen.

Poliisin mukaan miehet ovat ampuneet sekä leirintäalueen omistajan autoa että myöhemmin poliisin autoa kohti. Pakoauto pysähtyi iltapäivällä poliisin piikkimattoon, jonka jälkeen miehet ja nainen pakenivat jalan metsään. Toisen miehen etsinnät jatkuvat parhaillaan Taivalkoskella.

Tapahtumien ketju alkoi aamuyöllä, jolloin epäillyt murtautuivat paikalliseen leirintäkeskukseen. Omistajan yllättäessä murtautujat, nämä ampuivat hänen autoaan kohti. Omistaja oli autossa, mutta häneen ei osunut.

Takaa-ajon aikana ryhmä ryösti itselleen toisen auton aseella uhaten. Silloin porukkaan kuului silminnäkijän mukaan kolme miestä ja nainen. Alkuvaiheessa poliisi etsi kahta miestä ja naista.

Myöhemmin pakenijat ampuivat autostaan heitä jäljittänyttä poliisiautoa kohti. Autossa ollut poliisi ei loukkaantunut. Ampumisen jälkeen poliisi kadotti yhteyden autoon, joka löytyi aamupäivällä Taivalkosken Metsäkylästä autiotalon pihasta.

Epäillyt olivat talossa, mutta he onnistuivat pakenemaan aamupäivällä autollaan. Poliisin päästyä taas heidän jäljilleen, nämä hylkäsivät auton ajettuaan poliisin piikkimattoon ja pakenivat jalkaisin metsään.

- Iltakuuden jälkeen ensin mies ja nainen, ja myöhemmin toinen mies tulivat itse metsästä tielle ja antautuivat poliisille, Pudasjärven poliisipäällikkö Arto Karnaranta kertoo.

Poliisi jatkaa mahdollisesti aseellisen kolmannen miehen etsintöjä. Ammuskelussa käytettyä kivääriä ei löydetty kiinniotettujen hallusta. Maastosta pakenijoiden jäljiltä löytyi kuitenkin käsiase.

Kiinniotetut kaksi miestä ovat kotoisin Kainuusta. Iältään 20-30-vuotiailla miehillä on Karnarannan mukaan huume- ja väkivaltarikostausta. Ryhmään jossakin vaiheessa liittynyt nainen on helsinkiläinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme