Mainos
Mainos

"Takakonttitapauksen" yksityiskohtia tutkitaan

Henkilöauton takakontista löytyi maanantaiaamuna ilman matkustusasiakirjoja reissaava ulkomaalainen. Tapausta tutkitaan laittoman maahantulon järjestämisenä ja epäiltynä valtionrajarikoksena.

Henkilöauton takakontissa Nuijamaan rajanylityspaikalla Suomeen yrittäneen ulkomaalaisen ja auton suomalaisen kuljettajan vangitsemisesta päätetään huomenna Lappeenrannan käräjäoikeudessa. Molemmat epäillyt ovat pidätettyinä Lappeenrannan poliisin suojissa.

Tapausta tutkitaan laittoman maahantulon järjestämisenä ja epäiltynä valtionrajarikoksena. Yksityiskohdista poliisi ei halua toistaiseksi kertoa tutkinnallisista syistä.

Tapausta tutkii Kaakkois-Suomen alueellinen tutkintayksikkö, joka toimii Lappeenrannan poliisin yhteydessä. Yksikköön kuuluu poliisin, tullin ja rajavartioston edustajia.

Nuijamaan rajanylityspaikan tullitarkastaja löysi maanantaiaamuna henkilöauton takakontista ulkomaalaisen, joka yritti Suomeen kätkeytyneenä ja ilman matkustusasiakirjoja. Rajavartioston edustajan mukaan tapaus on äärettömän harvinainen Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla.

Esimerkiksi Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla ja EU:n ulkorajoilla ajoneuvoon kätkeytyminen sen sijaan on melko yleistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot