Mainos
Mainos

Takkula tuomitsee "Nykypäivän mustamaalauksen"

Euroedustaja Hannu Takkula (kesk.) sanoo "täydeksi mustamaalaukseksi" kokoomuslaisen Nykypäivä-lehden väitettä, jonka mukaan hän tienasi kyseenalaisen kotipaikkakunnan avulla 130 000 euroa viime parlamenttikauden aikana.

Takkula oli ilmoittanut Euroopan parlamentille kotipaikakseen Rovaniemen, vaikka korkeimman hallinto-oikeuden äskettäisen päätöksen mukaan hänen kotinsa on Turussa. Takkulalla on kuitenkin asunto myös Rovaniemellä, ja hän on profiloitunut juuri lappilaiseksi poliitikoksi.

- Kotipaikkani on maistraatin mukaan ollut KHO:n päätökseen asti Rovaniemi. Parlamentille olen kuitenkin ilmoittanut, että minulla on asunto myös Turussa, Nykypäivän kirjoituksesta selvästi kiihtynyt Takkula sanoo MTV3:lle.

Nykypäivä perustaa laskelmansa siihen, että lentoliput korvattiin viime kauteen asti kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n määrittelemien taksojen eikä todellisten lentohintojen vuoksi. Taksojen mukaan Rovaniemelle on kalliimpaa lentää kuin Turkuun.

- En ole saanut mitään perusteetonta etua. Kun olen lentänyt Turkuun, olen ilmoittanut Turun-lennon hinnan. Rovaniemelle mennessäni, olen ilmoittanut parlamenttiin, että lennän Rovaniemelle, Takkula sanoo.

"Stubb ja Kauppi samassa veneessä"

Takkula sanoo paheksuvansa myös sitä, ettei Nykypäivä ollut pohtinut asiaa vaikkapa kokoomuksen entisten euroedustajien Alexander Stubbin ja Piia-Noora Kaupin osalta.

- Stubbin perhe asui Brysselissä ja oululaisen Kaupin perhe pääkaupunkiseudulla.

Takkulan mukaan Stubb ja Kauppikaan eivät silti ole tehneet mitään väärää laskuttaessaan parlamentilta Suomen-matkojaan.

- Olemme toimineet Euroopan parlamentin matkustusohjesäännön mukaisesti, Takkula sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot