Mainos
Mainos

Takkula valittaa erottamisestaan

Europarlamentaarikko Hannu Takkula (kesk.) valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jotta hän saisi pitää paikkansa Rovaniemen kaupunginvaltuutettuna.

Rovaniemen hallinto-oikeuden päätöksen mukaan hän ei ollut syksyn kuntavaaleissa vaalikelpoinen, koska hänen kotikuntansa ei todellisuudessa ollut Rovaniemi.

Takkula itse pitää Rovaniemeä kotikuntanaan. Hänellä on kuitenkin puolisonsa kanssa yhteinen koti Turussa, ja perheensä vuoksi hänellä on Turkuun kiinteä yhteys.

Takkula kertoo, että hän tulee jättämään päätöstä koskevan valituksen korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräaikaan mennessä. Näin ollen hänen luottamustehtävänsä Rovaniemen kaupunginvaltuutettuna jatkuu normaalisti, kunnes asiaan on saatu lopullinen lainvoimainen ratkaisu.

Jos korkein hallinto-oikeus ei hylkää Rovaniemen hallinto-oikeuden päätöstä, Takkulan tilalle Rovaniemen valtuustoon nousee keskustan listoilta Pertti Ahokas.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot